onsdag 2 mars 2011

Bara smulor kvar


Hann visst äta upp kakan och nära på diska fatet innan kameran hann fram. Men receptet finns kvar det, så här gör man då för att baka

Världens enklaste Sockerkaka
Vispa 3 ägg med 3 dl socker riktigt vitt och pösigt.
Rör ned 3 dl vetemjöl, blandat med 2 tsk bakpulver.
Häll sist i 1 dl kokhett vatten.

Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda i 175 C i ca 30-40 minuter

Ta ut kakan och låte den svalna något.
Under tiden smälter man 125 gr smör, och har sedan i 1 dl mölk.
Låt det sjuda 5 minuter. Vispa då och då, blanda sedan i 4 msk vaniljsocker.

Dela kakan i två delar och fördela mjölk/smörfyllningen över de två delarna som den läggs ihop.
Sikta florsocker över kakan före servering. Förvara i kyl om den inte ska ätas samma dag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar