söndag 20 februari 2011

Pannacotta, typ

Desserten från igår blev trevlig. Juryn tyckte den vita smakade lite bättre än den mörka. Kanske för att ingen av dem hade tillsatt socker och mörkare choklad har lite mer bitterhet än den vita chokladen. Goda var de iallafall båda två.



                 Vit gräddfilspannacotta// Mörk gräddfilspannacotta          
                             4 små portioner                              

1 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
50 g vit choklad eller 50 g choklad, 55 %
1 gelatinblad
1,5 dl gräddfil


Koka upp grädden med vaniljen under tiden att gelatinbladet ligger i kallt vatten ett par minuter. Lägg ner och smält gelatinet i grädden oc låt svalna något medans chokladen smälts i mikro. Rör ned chokladen i grädden och blanda sedan ner gräddfilen. Häll upp i lagom portionsglas för fyra. Låt stelna några timmar/över natten. Vid servering lägg på lite krossad kaka (här chokladbiscotti) och hallon (eller vad för frukt/bär man vill ha).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar