Sist ut i raden av recept från Tina var en fiskpaj. Den lagades och stoppades sedan i låda och har varit matlåda vid ett par tillfällen. Den funkar som matlåda, men jag tror att den gör sig bättre på en gång än dagen efter. Så poängen blir 5. Receptet följdes inte helt, utan det blev några ändringar.
Fiskpaj , 4 matlådor
2 mjöliga potatisar, skalade och delades
2 mjöliga potatisar, skalade och delades
1 blomkålshuvud delades (några småbitar sparades till grönsakssåsen)
1 dl creme fraiche
salt och svartpeppar
2 kokta ägg
100 g fryst spenat (tinades i mikro och fick rinna av)
1 gul lök
1 morot, halverad och finhackad
olivolja
2 dl vispgrädde
2 rejäla nävar riven parmesan
saft från 1 citron
1 rågad tsk senap
1 rejäl näve persilja, finhackad
400 g vit fisk, skuren i remsor
salt och svartpeppar
2 kokta ägg
100 g fryst spenat (tinades i mikro och fick rinna av)
1 gul lök
1 morot, halverad och finhackad
olivolja
2 dl vispgrädde
2 rejäla nävar riven parmesan
saft från 1 citron
1 rågad tsk senap
1 rejäl näve persilja, finhackad
400 g vit fisk, skuren i remsor
Potatis/blomkålsmos kokades. Blandade creme fraiche och smakade av med salt/peppar.
Fisk skivades och lades i botten av form. Ovanpå lades delat ägg och avrunnen spenat. Lök, morot samt några bitar blomkål stektes i olja. Grädde i som fick koka upp, och sedan åkte ost samt senap och citron i såsen som sedan lades ovanpå fisken. Därefter blomkålsmos på och allt gratinerades i 25 minuter i 200 C.
Fiskpajen! Det är en högpoängare hemma hos oss! :-)
SvaraRaderaDen skall få ett nytt försök att charma sig in, för det smakar bra - men kan göras bättre. Tror hon bakom grytan får kamma till sig lite helt enkelt
SvaraRadera