Just nu är vi inne i en period av dagligt vitkålsintag. Oftast finstrimlad som råkost till mat, men igår var det dags att kålen fick ta huvudrollen på tallriken tillsammans med lite blev fläskfrikadeller. Receptet än en gång ifrån pickipicki.
Kålen blev god och smakrik. Jag saknade dock något i kokossåsen, men osäker på vad. Kanske lite sötma samt att den chili som var med inte var så stark att den gjorde något större genombrott i rollistan. 7 fina poäng för bra och smakrik vardagsrätt, som med rätt tillbehör och lite mer styrka kan bli lyxigt helgmums.
Fläskfrikadellerna rullades ihop av fin fläskfärs som blev nymalen i saluhallen samt några skivor rimmat sidfläsk som först fått brynas i pannan för att bli krispiga och överraska munnen när man åt bollarna. Blev väldigt bra till ingefäran i kålen. Kanske att man skulle kunna koka dem i kokossåsen innan man slänger i kålen.
Fläskfrikadell, 4 p
500 g fläskfärs
100 g knaperstekt rimmat sidfläsk i småbitar
1 ägg
salt, peppar
Kokades varligt i lantbuljong en 10 minuter
Fläskfrikadeller ska jag testa!
SvaraRadera