söndag 3 juli 2011

Midsommar med limeailo

Midsommaren har nu passerat och den blev inte som planerad, utan så mycket bättre. Fredagen spenderades i salig faders trakter med sill och potäter och jordgubbstårtor. Och en massa trevliga människor i olika storlek. Då endast förrätt och efterätt blev uppätna, uppstod tillfället att även få äta varmrätten tillsammans, men då på annan ort och annan dag. Så grill och långbord ute i trädgård med trevligt sällskap blev det innan regnet kom. Och som liten bonus den egenhändigt vispade/mixade limeaiolin som nu stått till sig ett dygn.

Midsommarens aioli med lime

2 ägggulor
rågad tesked dijonsenap
3 vitlöksklyftor
skvätt röd vinäger (1-1,5 tsk)
2 dl rapsolja
skal och saft från en lime (smaka dig fram)
salt, peppar

Lägg allt utom olja, lime, salt/peppar i mixerstavbunke, mixa och häll sedan i oljan vartefter det tjocknar.  Smaka av med kryddorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar